25 Aralık 2011 Pazar

Gereken şey alakasız birkaç kimsenin fenalığıdır, olanda budur

Allah’tan Diyanet İşleri Başkanı gibi gökyüzünde inandığım şekilci bir Tanrı yok, eğilmeme - kalkma göre beni yargılamıyor, buna da şükür ediyorum ama Diyanet İşleri Başkanlığı g
ençliğin yozlaşmaması ve ileride maneviyat ekseninde şekillenmeyen gençlik haline gelmemesi için gençlik için bir kampanya başlatmış, hatta kendilerini de aşmış durumdalar şuan, işi çocuklara kadar indirgemişler. Öyle ki bende kampanyayla rastlantı üzerine bugün karşılaştım. Sanırım Ekim ayı içerisine başlatılan bi'kampanya.

Kampanyanın adı: “Yaşasın camiye gidiyorum!” Diyanet kafaya koymuş bi’kere, ülkenin %100’ü illa da Müslüman ve İslam olacak. Adamlar işi gücü bırakmış hedef bile koymuşlar: %99’un %100’e çıkarılması (…)

Ülkede birçok şeyin tahmin edilenden hızlı değiştiğini şu 10 yıl içinde gördük. Olmaz denilenlerin artık iyiden iyiye olası olduğunun kanıtı olan etkinliğin sloganını da. Merak ediyorum, yarın bir üstgeçidin üzerinde ufacık ve birbirinden sevimli, gülücükler saçan çocukların olduğu kocaman pankartlar asılsa “Yaşasın domuz eti yiyorum” veya “Yaşasın kiliseye gidiyorum” diye çalışmalar yapılsaydı, nasıl bir tepki alınırdı diye düşünmeye başladım.

Bilirsiniz!

“Türbana özgürlük” diye ortalıkta fink atıp, ona buna özgürlük isteyenlerin olduğu bi’dönem yaşadık, hatta Mersin ve Sivas’ta babasının elinden tuttuğu 9 yaşındaki bir kız çocuğu “İlköğretime Türbanımla gitmek istiyorum” bile demişti. Bunları dillendiren ve liberal özgürlüğün bol olduğu bizim gibi ülkelerde, 9 yaşında olan o kız çocuğu büyüyüp 13 yaşına geldiği zaman “Kocaya kaçmak istiyorum” derse buna ne diyeceğiz, değil mi?

Özgürlük mü olacak bütün bunlar?

İstediğiniz propagandayı yapın, hatta tüm dinler yapsın, tüm siyasi görüşler, partiler, takımlar, dernekler, kim yaparsa yapsın, kanunlara uygun olduğu sürece nasıl yaparsa yapsın diyeceğim ama yok, kanuna da inanmıyorum ki. Diyanet, bütün işini - gücünü bırakmış “Dinde zorlama yoktur” diyeceğine, bırakmış bunu bi’yana çocuklar üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor.

İnsaniyet diyeceğim ama kime diyeceksem, bu ülkede her boka vergi yetmiyormuş gibi, sağlık, eğitim ve diğer insani temel ihtiyaçlar için para ödediğimiz de bir yana, bütün bunlardan ennn yüksek payı ve bütçeyi alan diyanet haddini aşmış, gözünü ufacık çocukların üzerine dikmiş… Toplanan vergilerle yapılan işe bakın işte.

Hani oldu ya şimdi kalkıp “Yaşasın camiden kurtuldum” ya da “Aydınlanın artık, dinden kurtulun” diye afişler assam, Tayyip Erdoğan kürsülerden bangır bangır bağırdığı ve bazen de çemkirdiği şu “İleri demokrasi”den dolayı polis rahat bırakır mı, beni?

Ne diyeyim, afişinde samimiyetsizliğin ispatlandığı en büyük kampanya bence bu kampanya olmalıdır. Ve öyledir de, inanın!

Kul hakkından söz ediyorlar, kaynak gösteriyorlar.

Kaynakları Kur’an! O kaynaktan hareketle açın bakın diyorum bende Tevbe Suresi’nin 106. ve 110. ayetlerine “Bir bina inşa ettiler (…)”

Benden bu kadar, devamını gidip araştırıp, okuyun derim.

Son söz olarak, hakkımı helal etmiyorum, edene de etmiyorum. Üzerinizde hakkım var, ezilenler üzerinden şatafatlı bir şekilde yaşıyor, semiriyor ve asalak gibi besleniyorsunuz.

Bütün kadınların, çocukların, ezilenlerin, pazar yerinde çöp toplayan yoksulların ahı ve bedduası üzerinize olsun.

Âmin!

8 yorum:

Adsız dedi ki...

yüzde 99'u 'müslüman' olan bir ülkede niye böyle bir kampanyaya ihtiyaç duymuşlar acaba? bi de camii yi sevmene gerek yok ki gözüne gözüne koyuyorlar.alevi köyüne bile camii yapıyorlar.içimden küfür ettim...:)/weng

Adsız dedi ki...

Bizde bir laf vardır, ağaç yaş iken eğilir diye, tabi yaş iken eğilmemiş bazı "odun"ların bunu anlamasını bekleyemeyiz ama olsun mesaj belki anlayana denk gelir, kıt-yüzeysel bilgi(sizliği)n ile diyaneti eliştireceğine kutsal kubanızı tarihi turistik yerlerini, devrim kahramanlarını filan yaz derim ne edecen diyanetin kampanyasını ama fena dokundurmuş galiba ki vermiş veriştirmişsin PESSS YANİİİİİ,
ama boşuna dememişler dinini yaşamayan yaşadığını din sanır diye, kim demiş bu sözü sor google amcana söylesin...
kadın ve çocuk eziliyormuş, allah bilir türban olayını da baskı olarak görürsün dür ya neyse, diyanet müslüman sayını %100 yapmaya karar verdiyse niye rahatsız oldun bilemem haaa belki cehenem tenha kalmasın diyorsan korkma cennet te cehennemde dolacak :) :) :) anladınmı bilemem

not: bu yorumu yayınlamamakta da serbestsin, şimdilik anonimim

Yeraltından Notlar!' dedi ki...

Weng,

Hoş geldin:))

Yeraltından Notlar!' dedi ki...

Adsız,

Hakikaten ne Müslümanlık hakkında ne İslam dini hakkında bir bilgin olduğuna inanmıyorum, olsaydı böyle saçma sapan yorumlar yapmazdın.

İstediğine inan beni zerre kadar ilgilendirmiyor, ama bi'şey yapacaksan git bunu başkalarının üzerine basmadan yap.. Sormuşsun "diyanet Müslüman sayısını %100 yapmaya karar verdiyse," demişsin, işte tam da sorun burada, neden ve n'için, kim adına, bu hakkı diyanete ya da sana ve benzerlerine kim veriyor, Tanrı mı?

Bi'dakika, yeni fark ettim; Tanrı yerine Allah diyeyim de alınma, çünkü algılama sorunlarınız var ya da kompleksleriniz. Artık Allah adına, konuşmayın istersen(iz), yaptıklarınızın uzaktan yakından ne dinle de ve başka şeylerle de ilintisi yok. Sizin ve/ya da diyanetin Allah'ı korumaya çalışmasına ihtiyacı yok! Önce bunu kafanın bir kenarına yaz, sonra gel :)))

Son bi'şey aslında dini sizin gibilerden korumak gerekiyor, gerekiyorda kahretsin işte diyanet diye bir kurum var, bence lağvedilmesi gerekir.

Adsız dedi ki...

"alevi köyüne bile camii yapıyorlar. içimden küfür ettim." diyen çakma alevi kişiye sorarım, niye ki, o köyde müslüman yokmu ki cami düşmanı kesiliyorsunuz???, o uyduğunuzu iddia ettiğiniz hz.ali(k.a.v) hangi cem evi dedesiydi, hangi zaman kadınlı erkekli samah yapmıştı, bu tür işleri islama yamamayın, konu nereden nereye geldi yaaa...
hep demişimdir: her müslüman (ehli beyti sevdiğinden, peygamber emri olduğundan) alevidir ama her aleviyim diyen müslüman değildir,
anlayanadır sözüm anlamayanı öptüm iki gözüm...

Adsız dedi ki...

çakma alevi konuşuyor:))

''o köyde müslüman yokmu ki cami düşmanı kesiliyorsunuz??'' demiş adsız kahraman..yok güzel kardeşim yok..o köyde camii ye giden yok.senin devletin-diyanetin okul için para harcasın.kimsenin gitmediği bir camii yatırımı niye yapıyor? imama 2200 tl vereceğinize atanamayn binlerce öğretmenden birini işe alsınlar hem daha ucuz 1580 tl..yok illakki islam ve müslümanlığı çocuklara öğreteceğiz diyorsunuz.niye baskı yapıyor sunuz? din'de baskı-zorlama olmaz diyorsunuz ama kendiniz bile inanmıyor sunuz..

'hz.ali(k.a.v) hangi cem evi dedesiydi, hangi zaman kadınlı erkekli samah yapmıştı, bu tür işleri islama yamamayın'...bu nasıl bir cümle? sen bu siteye nasıl geldin merak ediyorum.çok bilgisizsin.saçma-sapan yorumlar yazmışsın.her müslüman ALEVİymiş hadi len ordan..

Yeraltından Notlar!' dedi ki...

Bu ülkede kapı komşuları sırf kendini senin gibi Müslüman gördükleri için yüzlerce Alevi’yi Maraş’ta katledebildi. Ya da tekbirler eşliğinde Sivas’ta katliama uğrayan ve yanan insanlar için yapıldı bunlar. Hepside Müslüman’dı! Ya da iddiaları buydu, halende iddia ediyorlar, en iyi Müslüman biziz… Çoğu şuanda AKP’de milletvekili ya da masa başı işinde.

Bu arada senin önce bir Alevi tarihini, ama her şeyden önce de Hz. Ali ve Hz. Muhammed’in dönemini yani 1400 yıllık o geleneği iyi öğrenmen gerekiyor bence, çünkü ezbere konuşuyorsun, kim ne anlatmışsa sana kulaktan duyma birkaç sözcükle laf ebeliği yapıyorsun. Sözde ilahiyatçılarla, Tanrı üzerinden para kazananlarla, bunu kendine meslek edinmişlerle, esrarengiz mistik dini olgulara sığınılarak yanıt verilemez buna.

Öyle ya Hz. Osman’da Müslümancıydı ve girdiği birkaç savaşta bulduğu bir kayanın ardına saklanıp, savaş bittiğinde ortaya çıkıp, hepsi cennete gitmişlerdir deme pişkinliği de vardır, tarihin derinliklerin de. Ya da Hz. Muhammed’in kendi eliyle yıktırdığı bir cami var mıdır, yoksa yok mudur sorusunu sor bence kendine… Camilerin bugünkü şekli ve minarelerin buna sonradan nasıl dâhil edildiği sorusunu da bence kendine sormalısın.

Ne yazık ki itibar meselesi bütün bunlar ve yaşananlar. Öyle ki, 1400 yıl öncesine de gitmene gerek yok aslında, Osmanlı’ya ve/ya da malum Cumhuriyet tarihine de bakman yeterlidir, görürsün.

Son olarak dilde yuvalanan bir kötülük biçimimizde yok, sadece senin önyargıların var, bunu da bil istiyorum.

admuska dedi ki...

Bu ülkede herkes müslüman değil ve müslüman olmak zorunda da değil.. Dine isteyen inanır istemeyen inanmaz
Eğer yeni düşüncelere açık değilsen,
böyle yaratıcı, düşünen insanların sayfalarını karıştırma... Git kendi kafandaki insanlarla konuş... Ben gidip de herhangi bir dini sayfayı açıp, böyle olmaz felan demem çünkü farklı açılardan bakıyoruz. Zorlamanın anlamı yok.. Yani seni ilerici bir insan olmaya zorlayan yok.. Değişmek istiyorsan da doğru dürüst tartış bence..