29 Ocak 2009 Perşembe

Loud Noise!

Tayyip Erdoğan Davos’u terk etmişşş. Pek güzel!

“Flaş” ve “Acil” kodlarıyla giriyorum bende bu yazıyı bloga.

Neden mi Erdoğan, Peres'e "Siz yaşlısınız ama sesiniz gür çıkıyor. Bu ses suçluluk psikolojisi yüzünden gür çıkıyor. Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" dedi diye.

Şu Arapları düşünüyorum da, açıkçası sevmiyorum da ama her zamanki gibi ikiyüzlü tavırlarıyla haklıdır demişler Türkçesiyle biraz gaz vermişler yani Erdoğan Davos’u terk ederken! Way way!
.
Onların ve bizim satılık kalemşorların üst üste yorumlarının üzerine manşetleri de tahmin ediyorum; “Aslan başbakan”, “Helal be”, “Tayyip haklı bence”, “Erkekçe duruş”, “Başbakan zirveye çıktı”, “Onlar nasıl ayaklarını üst üste atıp oturuyorsa, bizim başbakanda öyle ayaküstüne attı ve Peres’in ağzına etti”, “Davos’ta bir Kasımpaşalı”, “Başbakan sayesinde, Türkiye artık delikanlı ve yıldızı yükselen bir ülke”, “Davos Fatihi”, "Cesur yürekli başbakan."

Başbakan Peres’i eleştirirken Tevrat’tan örnekler vermiş ve demiş ki: “Öldürmeyeceksin!”

Bundan sonra anlaşılıyor ki, Erdoğan konuşmaya başlayınca bizlerde ellerimizde Kur’an’a bakmalıyız: “Ne demek istedi, ne diyor” diye. Çünkü karşımızda HAMAS’la, Filistin gerçeğini karıştıran biri var. Hem de en az İsrail kadar aymazca. Özetle Filistin halkının “Haklı” mücadelesini HAMAS’a indirgeyen bir başbakan ve HAMAS’ın sözcülüğünü yapan biri konuştu Davos’da!...

Bunun üzerine HAMAS’ta bir açıklama yapar’mış ilişkiler Türkiye’yle iyicee kökleşsin diye tıpkı kendileri gibi, “Biz AKP’nin bundan sonra silahlı kanadıyız!”

İşin ilginç tarafı, Erdoğan verip veriştirirken Konya’da eğitim gören İsrailli pilotları ve Türkiye üzerinde eğitim amaçlı uçan İsrail uçaklarını unutmuş olmalı. Ya da HAMAS’ın bazı dengesizlikleri yüzünden İsrail’in Filistin’e uygulamış olduğu onca “Vahşet”ine ve ölen binlerce mazlumun başına bombalar yağarken ses çıkarmayan başbakan, sanki birazda planlı bir tepki göstermiş gibi. Bunların hepsi kurgu olabilir mi? Ya da benim komplo teorilerim mi? Evet, ama ne olursa olsun samimi durmayan bu açıklamayı ciddiye almalı mıyız? Uzun yıllardır bu topraklarda, bir cephe oluşturmuş olan yerli ve yabancı işbirlikçilerin olmasındandır belki de, bilemiyorum. Çünkü bu sisteme güvenmiyorum ve söylediği hiç bir şeye de inanmıyorum belki de, bundandır. Kaldı ki, bu çıkış da diplomatik değil. O yüzden “Sevsinler senin muhalifliğini” diyesi geliyor insanın.
.
Sevsinler senin muhalifliğini!
.
Şimdi bir fotoğraf çekelim! İsrail'in Gazze katliamına sessiz kalmayıp, İsrail büyükelçilerini ülkesinden çıkartan Chavez, Castro ve Morales'in yanına koyunca Erdoğan’ı sırıtıyor ve biraz da samimi gelmiyor bütün bu olup bitenler hazır seçimlerde yaklaşırken, Gazze katliamına tepkiler tabanından ayyuka çıkınca, yatırım yapacak seçmene.
.
Tutar mı? Bence tutar!
.
Burası Türkiye ve sorgulamayan ayakları da, beyni de yere değmeyen birçok insan var.
.
Neden olmasın!
.
Neyse başbakanı tutabilene aşk olsun, ha bu arada (bugün 30 Ocak) bu yazıyı yazdığım sıra başbakan (gece 01.30’da) Türkiye’de olacakmış, karşılamaya binler gidecekmiş.

Filistin'de HAMAS'ı, Türkiye'de seni!
.
Yürü be Erdoğan, kim tutar sizi!

2 yorum:

nehiro dedi ki...

tutar mı?
tutar...
bu uyuşmuş beyinler bu aklını kiraya vermiş insanlar oldukça tutar haklısın...
bu kadar palnlı yapılsa bile tutar...

Adsız dedi ki...

Güya moderatöre sinirlenmiş ve "insani" bir tepki vermiş bay Erdoğan, hele eşi demeye dilim varmıyor ama şu förs müdür fors leydi midir nedir, sıkma başıyla bir de o açıklama yapmış; ay “skandalllll” diye pespayelik bin bir para, al birini vur ötekine. İşin ilginç tarafı Peres’in Erdoğan kliğini araması ve “üzgünümmm” demesi… İlginç değil mi? Adama açık – açık “klik” diyorum birde ilginç değil mi diye de soruyorum?

Kendisi dememiş miydi: “ben BOP’un eşbaşkanıyımm!” diye, daha ne arıyoruz ki! Her şey ayan beyan ortada, hele şu karşılama anı yok mu? Kurgusu gerçekten çok iyiyidi cidden, Davos’ta olanları “öngörmüş” gibi AKP’nin seçmeni, Davos’a özgü pankartlar ve binlerce kalabalık!

“Çok güzel hareketler bunlar.”

Kemal Okuyan’ında soL’da yazdığı notlarda olduğu gibi: “Dün Davos'ta tanık olduğumuz şov, Büyük Ortadoğu Projesi'ne Yeni Osmanlı'nın girişi için düzenlenmiştir. Teori bunu gösteriyor.

Yok, ortada Erdoğan'ın hesapsızlığı varsa, ABD desteğiyle hükümet olup, vıcık vıcık bir gericilikle, çılgınlığa dönüşmüş bir piyasacı kültürle ABD'ye kafa tutmanın bedelini kısa sürede ödetirler, hiç kuşkunuz olmasın. Erdoğan attan düşer, olan yine Türkiye'ye olur. Ama dedim ya... Her zamanki gibi teoriye başvurmakta yarar var. Bütün gelişmeler, Türkiye'nin Ortadoğu halklarına bir kazık olarak pazarlanmak istendiğini gösteriyor.”

Özeti şu: Oyun ve kukla oyuncular iyi. Rezillik parayla değil, Erdoğan’da olan bi’şey artık alışmak lazım!

Ee, bir yandan din ile alakası olmayan Fethullah, bir yandan Amerikan hegemonyası dayanmak güç tabii, kaldı ki tarihleri bunların HAMAS'a bakın bir göreceksiniz kime hizmet ettiklerini. Tarih boyunca teslimiyetçi olmuşlar, ağababalarına mı teslim olmayacaklar?