8 Mart 2012 Perşembe

Paragrafında sussa yazı

“Bir ülkedeniz ne de olsa / aynı dili konuşsak da
anlamayız birbirimizi / hançerin nakışı / tanıdım acısından Sivas işi”
(Aziz Nesin)*

Sivas Katliamı davasının zaman aşımına uğramasına bugün itibariyle sadece 4 gün kaldı. Ya birkaç gün sonra, birkaç gün sonra Sivas Katliamı yakın tarihin en büyük, en vahşi katliamlarından birisi olarak tarihin kara sayfalarından birinde yerini almak üzere, elbette yaşanan Uludere Katliamı’nda unutmamak gereki(yo)r.

En son bu katliamda da olduğu gibi, Sivas Katliamı kadar büyük bir vahşete tanık olduk orada da. Bu ülkede iktidara gelen her partinin faali meçhul cinayeti çoktur, özellikle de sağın. Bilinmezlik gibi görünür ama aslında yüzünüze her gün bakmaktadırlar, sizden ne i-düğü belirsiz vergiler alırlarken, TV’lerden programlar yaparken, sizinle konuşurken ve seçim alanlarında sizi salak yerine koyarken. Üstelik bunu gözlerinizin içine baka - baka yaparlar hem de.

Fakat AKP ve şürekası, başbakan ve ailesi bütün olumsuzlukları dezavantaja çevirmek için paralar döktüler Uludere için, daha sonra Emine Erdoğan göstermelik ve samimiyetsizlikten uzak bir gezi düzenledi Uludere’ye.

Somali’de çocukları kucağına almaktan tiksinen, tozdan - kokudan üstünü başını silkeleyen AKP, Uludere’de aniden hümanist olu verdi. Mevlitler (en iyi bildikleri şey bu) okutup gözyaşı döktü o gün oraya gidenler.

Netice de farklıda olsalar bu katliamı yaşayanlar Sivas’ta ailesini, dostlarını, kardeşlerini, çocuklarını, yoldaşlarını ve sevgililerini yitirenler kadar, en az onların yaşadıklarının benzerini çok yakın bir şekilde yaşamış oldular Uluderekiler.

Uludere’den söz etmemizin sebebi tıpkı Sivas Katliamı’nda da olduğu gibi bir gün gelecek unutturulmaya çalışılacak olması. Burjuva ahlak gösteriyor ki, insanlık suçundan zaman aşımı olur diye…

Devletin beceriksizliğinden söz etmiyorum bile,  onlar cahilce insani bir yön olmayarak açıklamalar yapmaya devam ediyorlar.

Örnek mi yargının başı ve 70 milyon insanı tek başına dinleme becerisine sahip bir başbakan.

Örnek mi “Hepiniz Ermeniyse’niz” siz piçsiniz diye ulu orta gezinen zihniyet.

Örnek mi Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı.

İşte paragrafında susmuyor yazı acı - acı içiyor labirentleri, tıpkı Sivas acısı gibi…

Basit ve boş bir slogan değil Sivas, unutma!
* ‘Sivas Acısı’ şiirini Aziz Nesin, Sivas Katliamı’ndan sonra kaleme almıştır..

Hiç yorum yok: