15 Aralık 2012 Cumartesi

Kara propagandanın aracı

Ahmet Altan ve Yasemin Çongar Taraf gazetesinden istifa etmiş, bu isimlerden sonra bu listeye Neşe Düzel ile birlikte Pakize Barışta ve Murat Belge’nin istifaları eklenmiş. Bütün bu istifaları demokrasinin kara günü olarak karşılayan liberaller sanırım şuan acı çekiyordur. Hep derim İslamcı (belki de dinci gerici cenahtan çok) liberallerden korkmak gerekir, o yüzden de liberallerin “ileri de yapıcı dahi olsa” hiçbir özelleştiri sözcüğünü ciddiye almıyorum. 

Her neyse deyip eşekte odur deyip geçeyim.


Şüphesiz Taraf, AKP sayesinde kendini güvende hissediyordu. Ta ki, Erdoğan kliğinin “demokratlık oynamayı” bıraktığı ve “yeni Osmanlı rüyalarına daldığı” güne dek. Malumdur o günden itibaren de Ahmet efendi Erdoğan ve onun muktedir iktidarına salvo atışlara başlamıştı. AKP’lilerle liberallerin arasının açılması buna denk düşer. 


Belgelerle patlatılan haberler yerini artık Taraf'ın patlatılmasına gelmişti ve o da oldu. E artık ihtiyacın ortadan kaldırılması söz konusuydu ve Taraf’ın da işlevini yitirmesi söz konusuydu. 


Ne de olsa ikinci cumhuriyetin oluşturulmasında dinamo bir güçtü. Bir nebze de olsa işlerini layıkıyla yerine getirdiler. 


Bu işler böyledir: “AKP ile -arası açılan- bir Taraf’ın ayakta kalması mümkün değildi”, hele ki Ortadoğu’da at koşturma gayretindeki bir Padişah’ın Türkiye’sinde Taraf’a da yer yoktu, onun demokrasi diye mızmızlanan yazarlarına da.


Yeni görev yerleri belirlenmiş ya da seçilmiştir bilinmez ama şuan için, pislik silsilesinin ağı olan bir araçtan kurtulduğumuz bir gerçek…


Şimdilik bu…


Canları cehenneme.

Hiç yorum yok: