29 Eylül 2009 Salı

TDH üzerine…

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün başlatmış olduğu Türkiye Değişim Hareketi (TDH), Sarıgül’ün ağzından geçenlerde kamuoyuna deklere edildi ve aynı anda da TV’lerde de boy göstermeye başlandı. Zengin adam sonuçta, (hakkında birçok iddia var; bunlardan biri ABD'li finans spekülatörü ve liberal George Soros’un kendisini desteklediği, diğeriyse Sarıgül’ün failli meçhul suçlar dizisi, ki bunun üzerine de yanılmıyorsam bir kitap bulunmakta) bundan sonra bol bol TV’lerde göreceğimiz bay Sarıgül, yine her zamanki lümpen tarzıyla siyasi açıklamalarda bulundu. Bu arada TDH şuan bir “hareket” olarak karşımızda sanırım ileriki dönemlerde parti adını, programını ve tüzüğünü açıklayacak.

Beni de en çok kaygılandıran bu aslında.

Hani Erdoğan’ı biliyoruz, o da seviyesiz ve biraz da dengesiz ama en azından görüşlerini açıkça deklere ediyor. Sarıgül’ün bence böyle meziyeti yok ve buda kaygı duymamız için bir argüman. Amerika’dan icazet almakta üstüne düşeni gayet iyi beceren Türkiyeli burjuva siyasetçilerimizin arasında katılan ve Amerika’yı ziyaret edenlerden biride sözünü ettiğimiz Sarıgül olunca, ister istemez bizlerinde aklına sorular geliyor.

Örneğin…

Yakın bir zaman sonra yapılacak olan Cumhurbaşbakanlığı seçimlerinde Erdoğan, Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı ve Sarıgül’de bu ülkenin yeni Başbakan’ı olabilir mi?

Ne de olsa hazır değişim moda olmuşken, Amerika’nın değişimi Türkiye’nin değişimi, Türkiye’nin değişimi de Amerika’nın eseri olduğuna göre fazlada söyleyecek bir söz yok aslında. Bunların hepsinin birer kurgumu yoksa birer realite mi olduğunu bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok: